Kosa

Kako da vaša kosa raste brže, bude duža i snažnija?

pravilna-ishrana-pravilan-rast-kose

DUGA, LEPA I ZDRAVA KOSA

Duge prelepe kosa, kako to sanjarski zvuči? Lakše je reći nego učiniti, zahteva puno strpljenja i dodatnu pažnju.

Pripremili smo za Vas

5 saveta kako da povećate rast kose i uživate u dugoj, lepoj i zdravoj kosi

1. Zdravo vlasište

Osnovni uslov za zdravlje dlaka naše kose je zdravo vlasište. Da biste ga održali u savršenom stanju, koristite šampon za čišćenje jednom mesečno, držite se dalje od proizvoda za kosu koji sadrže soli i sulfate i redovno masirajte vašu kosu i vlasište! Svakodnevne masaže zapravo mogu poboljšati našu cirkulaciju krvi i učiniti da nam kosa raste brže i gušće!

masaza vlasista glave kose

2. Smanjite lomljenje kose

Najveća prepreka na putu da nam raste duga kosa je lomljenje. Da biste smanjili lomljenje, postoje neki dobri saveti, poput spavanja na svili (glatke površine znače manje trenja), izbegavanjajte istezanja kose (dovodi do istezanja prekomernog i pucanja), smanjiti hemijskim postupcike i tretmane kose, izbegavajte zagrevanje, poput feniranja i česte upotrebe pegle. Svoju kosu držite u prirodnom stanju raspletenu, umesto da je pletete i nosite repove.

izlomljeni-krajevi-kose

3. Uravnotežena dijeta

Mi smo ono što jedemo, verovali ili ne, ali uravnotežena ishrana, koja uključuje omega 3 i omega 6 masne kiseline, biljne proteine, vitamine, kao takva je ključ bržeg, snažnijeg i zdravijeg rasta vaše kose. Zato nemojte potcenjivati važnost svoje ishrane i uključiti ove sastojke u nju, videćete veliku razliku.

pravilna-ishrana-pravilan-rast-kose

4. Redovno skraćivanje krajeva kose

Dobro je poznata činjenica da rascepljeni vrhovi uzrokuju pucanje kose, kako biste sprečili cepanje dlaka kose savet je da redovno je skraćujete oštećene krajeve kako biste uživali u zdravijoj i dužoj (!!) kosi.

redovno-skracivanje-ostecenih-krajeva-kose

5. Prehrana za kosu

Ako želimo naša kosa brže raste, moramo joj dati malo dodatne vlage, prirodnih hranljivih sastojaka i vitamina. Korišćenje maski na bazi vode, prirodnih ulja i seruma za kosu ubrzaće njen rast i održavaće je svilenkastom i glatkom na dodir.

prehrana-za-zdrav-izgled-kose

Ne možemo očekivati da će naša kosa porasti preko noći, ali sigurno ima puno načina da je učinimo jačom i da ubrzamo njen rast.

Prelepa duga kosa zahteva malo truda, ali sigurno se isplati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *